Leuven krijgt de grootste en groenste stelplaats van Vlaams-Brabant

Door Ben Weyts op 25 september 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts heeft de gloednieuwe stelplaats Leuven-Noord ingehuldigd. De nieuwe stelplaats is groter, moderner en groener dan de oude. Prijskaartje met  25 jaar onderhoud inbegrepen: 27,5 miljoen euro. “We investeren fors in de toekomst van ons openbaar vervoer”, zegt Weyts. “Deze stelplaats garandeert goede dienstverlening voor de vele reizigers in regio Leuven”.

De oude stelplaats van De Lijn aan de Diestsepoort was te klein geworden voor de regio Leuven, waar het aantal busreizigers in twintig jaar tijd is verzesvoudigd. De gloednieuwe stelplaats Leuven-Noord biedt 30% meer capaciteit en kan in de toekomst eventueel nog verder uitbreiden. Het wordt de thuisbasis van de grootste vloot milieuvriendelijke hybride bussen in Vlaanderen én van 273 medewerkers van De Lijn.

“Dit is een forse investering, maar op deze manier stellen we de toekomst van het openbaar vervoer in Leuven voor de komende decennia veilig”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. “Deze stelplaats wordt het epicentrum van alle activiteiten van De Lijn in de hele regio. Het hypermoderne onderhoudscentrum betekent een betere dienstverlening voor al onze reizigers”.

De nieuwe stelplaats is uitgesproken groen. Zo zijn er groendaken en wordt er voor de wasinstallaties gebruik gemaakt van gerecupereerd regenwater. De ideale thuisbasis voor de 70 hybride bussen die in en rond Leuven rijden. 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is