Kindvriendelijk aanbod versterkt Vlaamse Kunststeden toeristisch

Door Ben Weyts op 23 juni 2015, over deze onderwerpen: Toerisme
familievriendelijk

De Vlaamse Kunststeden zijn fenomenaal werelderfgoed, maar ze trekken vooral alleenstaande of oudere bezoekers aan. Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts wil nog meer doen om een breed familiepubliek te bedienen in onze trekpleisters. De Stad Mechelen doet, met Vlaamse steun, veel inspanningen om kindvriendelijker te zijn. Minister Weyts ging een kijkje nemen. 

Vlaanderen steunt Mechelen financieel om een breed familiepubliek aan te trekken. Vier van de zes installaties die Mechelen een meer kindvriendelijke uitstraling moeten geven, zijn nu klaar. De laatste twee constructies volgen na het bouwverlof. Minister van Toerisme Ben Weyts zakte naar Mechelen af en loofde de stad voor haar aanpak.

De gigantische Opsinjoor op het Sint-Romboutskerkhof valt al een tijdje op, nu heeft hij ook overburen: dansende poppen op het Cultuurplein. Wie langs de Melaan loopt, wordt voortaan begeleid door muzikale fonteintjes. Het labyrint aan de Sint-Katelijnekerk is eind deze week helemaal klaar. Na het bouwverlof volgen dan nog de installaties aan de Vijfhoek en de Zoutwerf.

In totaal kosten de speeltuigen 550.000 euro, waarvan 220.000 euro betaald werd door de stad. De overige 330.000 euro was op rekening van de Vlaamse Overheid. ‘Ik wil dat steden inzetten op kindvriendelijkheid en Mechelen is een goede leerling’, zei Vlaams Minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is