Jeugdherberg Bed MUZET is allereerste cultuurverblijf in Vlaanderen

Door Ben Weyts op 1 juli 2015, over deze onderwerpen: Toerisme
bedmuzet

De nieuwe jeugdherberg Bed MUZET in Lier werd mogelijk gemaakt door een Vlaamse investering van 3 miljoen euro. Uniek is de link tussen de jeugdherberg en de Stedelijke Academie, die van Bed MUZET de eerste Vlaamse cultuurcampus voor jongerentoerisme maakt. “Enig in zijn soort”, zegt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. “Zo versterken we Lier en Vlaanderen als topbestemming voor bezoekers van elke leeftijd”.

De Vlaamse Regering heeft 3 miljoen euro geïnvesteerd om een vleugel van het voormalige klooster van de Zwartzusters in Lier om te toveren in een moderne, duurzame en comfortabele jeugdherberg. Bijna de helft van de kamers is volledig toegankelijk voor gasten met een beperking. Alle kamers hebben eigen sanitair en voldoen aan alle hedendaagse comfortvereisten.

De nieuwe jeugdherberg past in een grote Vlaamse inhaalbeweging die de jeugdinfrastructuur moet uitbreiden en moderniseren. “Ik wil nog meer jongeren verleiden tot een bezoekje”, zegt Weyts. “Vlaanderen is een veelzijdige bestemming die een veelzijdig publiek verdient. De rugzaktoeristen van vandaag zijn de welstellende verblijftoeristen en investeerders van morgen”.

Bed MUZET vormt samen met de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans een heuse cultuurcampus, en is zo volledig uitgerust om culturele bezoekers (zoals koren, orkesten, rockgroepen en dans- en theaterverenigingen) te ontvangen. De verblijfsaccomodatie is gelinkt aan leslokalen, oefen- en uitvoeringsruimten, danslokalen, geïsoleerde slagwerkruimten en een opnamestudio.

“Iedereen is welkom in Bed MUZET, en dankzij de verwevenheid met de Stedelijke Academie kunnen we ook het creatieve jongerenpubliek bereiken. Zo versterken en verbreden we ons aanbod voor jonge toeristen”, zegt Weyts, die blij is met het project. “Hier zit muziek in”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is