Investeren in vlotter en veiliger verkeer rond centrumstad Aalst

Door Ben Weyts op 21 augustus 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken
investeren

De Ring rond Aalst is onveilig en zit helemaal strop. Daarom heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts het startschot gegeven voor het grootste mobiliteitsproject in Aalst sinds de aanleg van de Ring. De bouw van verschillende nieuwe tunnels zal ongeveer drie jaar duren. Weyts: "Ik investeer hier 37 miljoen euro, voor vlotter en veiliger verkeer". 

'Normaal hoor je hier alleen Eendracht vooruit, maar met dit project gaat héél Aalst vooruit.' Er kon bij Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) een grapje af toen hij het immense karwei op de Ring van Aalst aankondigde. Toch bleek de investering hem evenzeer bittere ernst. 'Toen er een lijst werd opgemaakt met de 800 gevaarlijkste punten van heel Vlaanderen bleek dat acht daarvan op de ring van Aalst lagen', aldus Weyts. 'Dat maakt de ring van Aalst zowat de onveiligste weg van de hele streek.'

Om de doorstroming veiliger en vlotter te maken, besliste Vlaanderen om 37 miljoen euro in de aanleg van enkele gloednieuwe tunnels te pompen. Er worden ook fietstunnels gebouwd om de veiligheid van kwetsbare weggebruikers te garanderen. Het gaat om grote werken, die hinder met zich meebrengen. "Mijn diensten hebben er echter alles aan gedaan om de hinder maximaal te beperken", besluit Weyts. 

Bekijk het verslag van TV Oost hier.

Bekijk het verslag van Aalst.tv hier.

Lees hier meer over de werken in Aalst.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is