Impuls van 718.000 euro voor ‘Toerisme voor Allen’-verblijven

Door Ben Weyts op 30 oktober 2016, over deze onderwerpen: Toerisme

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen 718.000 euro in 20 erkende verblijven voor sociaal toerisme verspreid over heel Vlaanderen. Met dit geld kunnen de vakantieverblijven hun verblijf toegankelijker, moderner of familievriendelijker maken. “Ook mensen met een ernstige handicap of zorgbehoefte moeten met vakantie kunnen gaan”, vindt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. “Het vergt inspanningen en investeringen die niet onmiddellijk rendabel zijn. Net daarom komen wij tussen met financiële steun.”

 

Met ‘Toerisme voor Allen’ verlaagt minister Weyts de vakantiedrempel om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van een vakantie. Hij trekt daarvoor nog eens ruim 700.000 euro uit. In juli kende de minister al 1,3 miljoen euro toe aan 44 vakantieverblijven verspreid over heel Vlaanderen.

Recht op vakantie

“Het aanbod van specifieke zorgverblijven is nog te beperkt in Vlaanderen”, zegt minister Weyts. “Een uitbreiding van het aanbod vergt serieuze investeringen en is dikwijls pas mogelijk als de overheid mee ondersteunt. Dat doen we dan ook met het Toerisme voor Allen-beleid doen”.

In totaal gaat het om 20 vakantieverblijven waarvan 16 jeugdverblijven en 4 vakantiecentra voor volwassenen. Ruim een half miljoen gaat naar investeringen om de verblijven brandveiliger en moderner te maken. Goed 200.000 euro is bestemd voor vijf vernieuwbouwprojecten.

Zo krijgt het Antwerp City Hostel financiële steun om een voormalig herenhuis om te bouwen naar een modern en eigentijds kwaliteitshostel met 105 bedden. Het vakantiecentrum De Lage Kempen in Hechtel-Eksel zal met de toegekende subsidies een groepsaccomodatie voor mindervalide mensen kunnen inrichten. De scouts en de gidsen van Zele zullen het geld gebruiken om ’t Heem brandveiliger te maken met brandwerende deuren en plafonds. De Laarhoeve in Nederokkerzeel gaat zijn keukenuitrusting en sanitaire voorzieningen moderniseren zodat jongeren daar in nog betere omstandigheden een opleiding in de paardensport kunnen krijgen. Vakantiecentrum Reigersnest in Koksijde plant dan weer de inrichting van drie familievriendelijke gezinskeukens, kindvriendelijke toiletruimtes en een veilige speelvloer.

In bijlage vindt u meer informatie over enkele goedgekeurde subsidiedossiers en de volledige lijst met alle goedgekeurde subsidieaanvragen (2e ronde), gerangschikt per provincie. U kan daarenboven alle verblijven die in 2016 een subsidie ontvingen terugvinden op www.toerismevlaanderen.be/toerisme-voor-allen-verblijven-subsidieoproep-....

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is