Haal een praatpaal in huis voor het goede doel

Door Ben Weyts op 15 mei 2017, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

De helft van alle 1.350 praatpalen langs Vlaamse autowegen werd al verwijderd en de rest zal snel volgen. 25 'gepensioneerde' praatpalen worden nu geveild ten voordele van het goede doel. “De praatpalen hebben vroeger vaak bijstand verleend aan weggebruikers”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. “Nu zullen ze voor een laatste keer bijstand verlenen aan de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen”.

In het tijdperk van de alomtegenwoordige smartphone zijn de praatpalen langs de Vlaamse autowegen overbodig geworden. Sinds begin dit jaar zijn alle 1.350 oranje praatpalen uitgeschakeld en worden ze stuk voor stuk verwijderd. De helft is nu al weggehaald.

Het verdwijnen van de praatpalen gaat niet onopgemerkt voorbij. Liefhebbers en andere geïnteresseerden overstelpten het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met honderden vragen en verzoeken om een oude praatpaal over te nemen. Verzamelaars krijgen nu de unieke kans om een praatpaal op de kop te tikken, want er worden 25 stuks geveild.

“De opbrengsten gaan rechtstreeks naar de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. “Op deze manier kunnen de praatpalen toch nog één laatste keer nuttig zijn. Dit is een mooie kans om een uniek verzamelobject in huis te halen én een fantastisch goed doel te steunen”.

De vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) is een nationale lotgenotenvereniging van families van jonge verkeersslachtoffers. “Wij zijn dankbaar voor de steun die via deze veiling naar onze werking vloeit”, zegt Koen Van Wonterghem van OVK. “De praatpalen hebben jaren hun nut voor de verkeersveiligheid bewezen. Ook OVK strijdt al bijna 25 jaar voor meer verkeersveiligheid. Het is dan ook symbolisch dat de laatste opbrengsten van de praatpalen ten goede komen van onze vereniging, die verder zal vechten voor meer verkeersveiligheid.’

Wie een praatpaal in huis wenst te halen kan een maand lang bieden via deze link

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is