Gratis wifi maakt de Kusttram én de Kust nog aantrekkelijker

Door Ben Weyts op 21 juni 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken, Toerisme
wifitrams

23 Kusttrams krijgen deze zomer wifi, zodat reizigers aan boord gratis op internet kunnen surfen. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wil de service zo snel mogelijk uitbreiden. "Met deze extra service maken we de Kusttram nog aantrekkelijker voor Kustbewoners en toeristen", zegt Weyts. "In één moeite door versterken we het imago van de Vlaamse Kust als een eigentijdse vakantiebestemming".

Tijdens de zomermaanden wordt er op ongeveer een derde van alle kusttrams wifi aangeboden - een absolute primeur. Surfen op de wifitrams en -bussen is vrij en geregistreerde reizigers krijgen een gebruikslimiet van 250 megabyte per maand. Dat is ruimschoots voldoende om sociale media te gebruiken, financiële transacties uit te voeren, te surfen en mails te lezen. 

Met de zomer voor de deur wil minister Weyts de gebruikers van de kusttram een extra service bieden. Het is duidelijk dat mensen ook onderweg online willen zijn: 7 van de 10 verkochte mobiele telefoons zijn smartphones. "Na de proefperiode evalueren we of we alle Kusttrams uitrusten met gratis wifi", aldus minister Weyts.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is