Gordelfestival steekt Vlaams tandje bij

Door Willy Segers op 12 januari 2015, over deze onderwerpen: Dilbeek - Vlaams karakter, VlaParl - Brussel en Vlaamse Rand, Cultuur, De Gordel, Sport, Toerisme, Vlaamse Rand, Cultuur, De Gordel, Sport, Toerisme
Gordelfestival steekt Vlaams tandje bij

De communicatie rond het Gordelfestival zal in de toekomst prominenter aandacht schenken aan het Vlaamse karakter van de Groene Gordel. Daarnaast zal de organisatie de troeven op het vlak van toerisme en recreatie, landschap en cultuur van die gastvrije regio rond Brussel sterker in de verf zetten. Dat beloofde Ben Weyts, minister voor de Vlaamse Rand, aan Willy Segers, die voor de N-VA in het Vlaams Parlement zetelt.

“Ik vind het mooi dat de oorspronkelijke boodschap van De Gordel opnieuw een centrale plaats krijgt. Het bevorderen en promoten van het Vlaamse karakter was na al die jaren enigszins in de schaduw beland”, vindt Segers. “Het Gordelfestival vormt nochtans een ideale gelegenheid om nogmaals te benadrukken dat deze zes gemeenten ondubbelzinnig tot de Vlaamse Rand behoren.” Daarom zal het aanbod in de faciliteitengemeenten ook duidelijker worden aangehaald in de communicatie rond het evenement.

Familiaal topevenement
Na de editie van 2012 werkte minister Muyters een nieuwe formule uit voor De Gordel, de vroegere jaarlijkse sportmanifestatie in de Rand rond Brussel. De Gordel werd het Gordelfestival: een familiaal topevenement dat het Vlaamse karakter van de streek niet alleen via sport moest uitdragen, maar ook via muziek en toerisme.

Na een moeilijke start twee jaar geleden, namen bij de vorige editie meer dan 23.000 personen deel aan het Gordelfestival. Binnenkort starten de drie organisatoren, vzw De Rand, Bloso en de provincie Vlaams-Brabant, met de voorbereiding van de volgende editie. Het is nog onbekend welke de focusgemeente wordt. Wel is er al afgesproken om het lokale middenveld en de besturen van de 44 Gordelgemeenten van bij het begin actiever bij de organisatie te betrekken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is