Gerichte steun aan vakantieverblijven verlaagt vakantiedrempels

Door Ben Weyts op 6 november 2015, over deze onderwerpen: Toerisme
logereninvlaanderen

Minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen 2 miljoen euro in 56 Vlaamse vakantieverblijven. Dankzij gerichte steun kunnen uitbaters hun verblijf gezinsvriendelijker en toegankelijker maken voor een breder publiek. “Ook mensen met een kleiner budget of mensen met een beperking moeten op vakantie kunnen gaan”, zegt Weyts. “Ik wil toerisme binnen het bereik van élke Vlaming brengen.”

Vakantie is nog niet voor elke Vlaming vanzelfsprekend. Mensen met een beperking of een beperkt budget stuiten bij het maken van vakantieplannen vaak nog op drempels. “Iedereen heeft recht op vakantie”, zegt Weyts. Veel vakantieverblijven hebben aanpassingen nodig om toegankelijk te worden voor een breder publiek. Weyts: “Het gaat om investeringen die vaak niet onmiddellijk renderen en er zonder gerichte Vlaamse steun nooit zouden komen.”

Weyts investeert 2 miljoen euro in 56 vakantieverblijven, verspreid over heel Vlaanderen. Met dat geld wordt gewerkt aan meer gezinsvriendelijkheid, betere toegankelijkheid en sterkere zorg. Infrastructuur, kamers of het terrein zelf worden met aanpassingswerken toegankelijker gemaakt, onveilige stapelbedden worden verankerde beddenkasten, er worden douches en ventilatiesystemen geplaatst, verouderde keukens worden vervangen. Dankzij de investeringen worden heel betaalbare vakantieverblijven geschikt voor een breder publiek, inclusief gezinnen.

De investeringen dienen een dubbel doel. Mensen met een beperkt budget of een specifieke zorgnood krijgen een ruimer verblijfaanbod, wat vakantie voor meer mensen betaalbaar en haalbaar maakt. Toeristische ondernemers krijgen dan weer de kans om op termijn een veel bredere markt te bedienen, wat de toeristische sector nog meer toekomst geeft. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is