'Gepersonaliseerde nummerplaat moet wijken voor verkeersveiligheid'

Door Ben Weyts op 5 juni 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken
nummerplaat

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts heeft zijn federale evenknie Galant gevraagd om de uitreiking van gepersonaliseerde nummerplaten tijdelijk stop te zetten. De gepersonaliseerde nummerplaten kunnen momenteel niet herkend worden door de ANPR-camera's van de trajectcontrole. "Het kan niet dat je samen met een gepersonaliseerde nummerplaat ook straffeloosheid koopt", vindt Weyts. 

Momenteel rijden er ongeveer 7.500 wagens rond met een gepersonaliseerde nummerplaat. De software die wordt gebruikt voor ANPR-camera’s (Automatic NumberPlate Recognition) is echter voorgeprogrammeerd om een aantal standaardvormen te herkennen en de eigenheid van gepersonaliseerde nummerplaten zorgt hier voor problemen. 

Minister Weyts wil niet dat eigenaars van een gepersonaliseerde nummeplaat ontsnappen aan trajectcontrole. "Verkeersveiligheid laat zich niet afkopen. Met 400 doden op Vlaamse wegen in 2014 moeten we juist meer inzetten op handhaving". Daarom vraagt Weyts aan zijn federale evenknie Galant om de uitreiking van gepersonaliseerde nummerplaten stop te zetten tot het probleem met de ANPR-camera's is opgelost.

"De verkeersveiligheid gaat voor", besluit Weyts. 

Bekijk het nieuwsbericht van VTM Nieuws hier.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is