Flemish Food Bash lokt lekkerbekken uit de hele wereld

Door Ben Weyts op 6 juli 2015, over deze onderwerpen: Toerisme
flemishfoodbash

Een swingend strandfeestje met hippe DJ’s, beat-boxers, tattoo-artiesten en special acts: het heeft alles van een festival, maar het is de Flemish Food Bash. Op het strand van Oostduinkerke kwam een internationaal publiek kennismaken met de vele culinaire verrassingen die Vlaanderen te bieden heeft. “Dit was het Tomorrowland voor jong keukengeweld”, zegt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. “Een internationaal publiek voor onze keuken van wereldformaat”.

81.000 gerechten, klaargemaakt in een keuken van 176 vierkante meter door twintig chef-koks van bij ons en twintig van hun collega’s uit het buitenland, die samen goed zijn voor 25 sterren: dat is de Flemish Food Bash. Het strand van Oostduinkerke werd gisteren en vannacht even het grootste sterrenrestaurant ter wereld. Weyts: “Een beetje zoals Vlaanderen het hele jaar door.  Nergens anders in de hele wereld vindt je op zo beperkte oppervlakte zoveel sterren bij elkaar. En achter die sterren zit een brede en bruisende horeca-sector van zeer hoog niveau. Vlaanderen, dat is genieten aan elke tafel en elke toog”.

De Flemish Food Bash mikte op een internationaal en trendsettend publiek. Foodies uit de hele wereld konden er kennismaken met de Vlaamse keuken en de vele Vlaamse (streek)producten. Via die invloedrijke festivalgangers mikt de Flemish Food Bash ook op een enorm publiek in het buitenland. “Met de Flemish Food Bash werken we onze topkeuken internationaal in de kijker”, zegt Weyts. “Iedereen moet weten dat je op vakantie in Vlaanderen heerlijk kan eten en drinken”. Niet toevallig was Toerisme Vlaanderen één van de drijvende krachten achter de Food Bash.

De Flemish Food Bash was alles wat de Vlaamse Keuken ook is: hip, jong, verrassend, rock ’n roll. De festivalsfeer van de Food Bash is geen toeval. Met zo’n 280 festivals is Vlaanderen een echt festivalland, dat een breed en jong publiek uit de hele wereld kan bekoren. En net als in de Vlaamse muziekwereld staan er in de Vlaamse Keuken vele jonge talenten klaar. 

“Dit was het Tomorrowland voor jong keukengeweld”, besluit Weyts. “Ik hoop dat de Flemish Food Bash net zoals het echte Tomorrowland nog groter en bekender wordt in de komende jaren, zodat nog meer mensen kunnen proeven van onze culinaire troeven”. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is