Flanders Food Faculty zet Vlaanderen op de culinaire wereldkaart

Door Ben Weyts op 6 december 2015, over deze onderwerpen: Toerisme

Vijftien Vlaamse ‘Captains of Gastronomy’ bundelen onder impuls van Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts hun krachten in de Flanders Food Faculty: een professionele netwerkorganisatie die de link tussen Vlaanderen en lekker eten internationaal sterker in de verf gaat zetten. “Hier kan je genieten aan elke tafel en elke toog”, zegt Weyts. “Dankzij de Flanders Food Faculty zal de hele wereld dat weten”.

Vlaanderen mag trots zijn op zijn keuken. Toch duikt Vlaanderen nog te weinig op in de internationale lijstjes van culinaire topbestemmingen. Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts wil de associatie tussen Vlaanderen en lekker eten versterken en internationaal in de kijker werken. Weyts verzamelt daarom alle private en publieke spelers die van Vlaanderen een culinair paradijs maken in de ‘Flanders Food Faculty’.

De Flanders Food Faculty verzamelt sleutelfiguren uit onze hele voedingsketen, van riek tot vork: toppers uit de horeca, de hotelscholen, de cateringbedrijven en de voedingsorganisaties. De chefs worden vertegenwoordigd door Peter Goossens van Hof van Cleve. “Met dit topteam kan Vlaanderen de concurrentie aangaan met bekende culinaire bestemmingen zoals Frankrijk of Spanje”, aldus Weyts. 

De Flanders Food Faculty kreeg meteen een eerste opdracht mee: er moet één duidelijke culinaire positioneringstekst voor heel Vlaanderen komen en één duidelijk aanspreekpunt voor de culinaire pers en de horecasector. Weyts wil ook een culinair uitwisselingsprogramma dat Vlaamse chefs ervaring laat opdoen bij buitenlandse chefs en omgekeerd. “We hebben al de beste keuken”, zegt Weyts. “Nu krijgen we ook de beste promotie”. 

Bekijk de reportage van VTM Nieuws hier

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is