Extra veerdienst voor de Scheldewijding

Door Ben Weyts op 17 juli 2019, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

Op zondag 11 augustus vaart er gratis een extra veer tussen Lillo en Doel. Op vraag van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wordt de veerdienst uitgebreid op de dag van de Scheldewijding. Het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust werkt hiervoor samen met district Polder. “We verwachten extra vraag en voorzien dus extra aanbod”, zegt Weyts.

Vorig jaar werden er op de dag van de Scheldewijding 231 fietsers en 1749 voetgangers overgezet. Ook dit jaar worden er opnieuw heel wat belangstellenden verwacht. Op vraag van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts zullen de passagiers opnieuw gratis gebruik kunnen maken van de versterkte veerdienst. De Vlaamse Overheid werkt hiervoor samen met het District Polder. Districtsvoorzitter Carl Geeraerts stelt een steward ter beschikking om aan walzijde alles in goede banen te leiden. De Vlaamse Waterweg nv zal zorgen voor de algemene veiligheid en het onkruidvrij maken van de aanmeerplaats. Ter hoogte van Doel wordt de steiger alvast opgepoetst met de hogedrukreiniger.

De eerste veerboot zal uitvaren rond 10u00 en er blijven regelmatige overvaarten tot 18u00. Reizigers zullen de exacte tijdsregeling kunnen raadplegen op de website van het Agentschap voor Maritieme Dienstverling en Kust (www.agentschapmdk.be) en op de website van Vloot, de entiteit die instaat voor de exploitatie van de vaartuigen (www.welkombijvloot.be).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is