EventFlanders lokt internationale topevenementen naar Vlaanderen

Door Ben Weyts op 20 mei 2016, over deze onderwerpen: Toerisme

De Vlaamse Regering mikt op meer topevenementen met internationale uitstraling in Vlaanderen. Alle expertise rond grote ‘events’ wordt gebundeld in EventFlanders: een gespecialiseerde cel die Vlaamse evenementen naar een hoger niveau tilt, maar ook jacht maakt op internationale evenementen zoals wereldtentoonstellingen, grote kampioenschappen en culturele hoofdsteden.

Festivals, kampioenschappen, grote tentoonstellingen: het zijn topevenementen met internationale allure die duizenden bezoekers uit de hele wereld aantrekken en een hefboom zijn voor de regionale economie. In Vlaanderen was er Antwerpen Europese Cultuurhoofdstad (1993) of het Keizer Kareljaar (2000) . De laatste jaren slagen we er echter  onvoldoende in om grote evenementen te laten plaatsvinden in Vlaanderen.

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts  wil in de toekomst nog meer topevenementen zien doorgaan in Vlaanderen. Weyts: “We hebben alles in huis om grote evenementen te accommoderen en de wereld te verwelkomen. Vlaanderen is het gedroomde décor voor een topevenement zoals de Europese finale van Bocuse d’Or, de culturele hoofdstad van Europa of het WK Wielrennen. Echte  internationale publiekstrekkers". 

Onder impuls van Weyts bundelen verschillende Vlaamse ministers nu de krachten. Alle kennis en kunde over internationale events wordt samengebracht in de gespecialiseerde cel EventFlanders. Behalve Weyts stellen ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois, Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz en Vlaams minister van Sport Philippe Muyters gespecialiseerd personeel ter beschikking.

EventFlanders heeft een dubbel doel. De gespecialiseerde cel zal internationale organisaties verleiden om hun evenement te laten doorgaan in Vlaanderen. Vlaamse initiatiefnemers kunnen dan weer rekenen op professionele ondersteuning en begeleiding. Zo kunnen ook evenementen met Vlaamse roots doorgroeien tot internationaal topniveau. 

EventFlanders wordt opgericht in de schoot van Toerisme Vlaanderen, maar wordt versterkt met inbreng vanuit de Departementen Internationaal Vlaanderen; Cultuur, Jeugd en Media; Sport en Kanselarij en Bestuur. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is