EventFlanders haalt topevenementen naar Vlaanderen

Door Ben Weyts op 20 mei 2016, over deze onderwerpen: Toerisme, Cultuur
EventFlanders haalt topevenementen naar Vlaanderen

De Vlaamse Regering mikt op meer topevenementen met internationale uitstraling in Vlaanderen. Daartoe wordt alle expertise rond grote evenementen voortaan gebundeld in EventFlanders. Die gespecialiseerde cel heeft een dubbel doel: Vlaamse evenementen naar een hoger niveau tillen en jacht maken op internationale evenementen, zoals wereldtentoonstellingen, grote kampioenschappen en culturele hoofdsteden. “We gaan de wereld nog meer redenen geven om Vlaanderen te bezoeken”, zegt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts, die samen met Toerisme Vlaanderen de voortrekkersrol opneemt.

Onmiddellijk na de aanslagen van 22 maart zijn minister Weyts en Toerisme Vlaanderen beginnen werken aan een herstelstrategie voor de toeristische sector. Op korte termijn wordt samen met die sector een welkomcampagne gelanceerd. Tegelijk wordt aan de lange termijn gedacht. Een element uit de brede herstelstrategie voor de lange termijn is bijvoorbeeld de aanstelling van een persattaché die Vlaanderen promoot bij internationale media en de buitenlandse correspondenten, die hier in grote getallen aanwezig zijn. Een andere doelstelling voor de lange termijn is het aantrekken van meer internationale topevenementen. “We hebben alles in huis om grote evenementen te accommoderen en de wereld te verwelkomen”, aldus Weyts.

Krachten bundelen

Verschillende Vlaamse ministers bundelen de krachten om EventFlanders mogelijk te maken. Zo schakelen ook minister-president Geert Bourgeois en minister van Sport Philippe Muyters hun diensten in. Onder impuls van minister Weyts wordt alle kennis en kunde over internationale events samengebracht.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is