Elke Vlaming op vakantie

Door Ben Weyts op 15 augustus 2019, over deze onderwerpen: Toerisme

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert 1.500.000 euro in 73 Vlaamse  jeugdverblijven. Dankzij gerichte steun kunnen uitbaters hun verblijf moderner, brandveiliger en kindvriendelijker maken voor een breder publiek. “Wanneer jongeren met vakantie gaan, moeten ze dit ook in alle comfort en veiligheid kunnen doen”, zegt Weyts. “Ik wil toerisme binnen het bereik van élke Vlaming brengen.”

Vakantie is nog niet voor elke jongere in Vlaanderen vanzelfsprekend. Grote (school)groepen of jeugdbewegingen stuiten bij het maken van vakantieplannen vaak nog op drempels. “Iedereen heeft recht op vakantie”, zegt Weyts. Veel jeugdverblijven hebben aanpassingen nodig om maximaal te kunnen inspelen op de noden en verwachtingen van hun jonge gasten. Weyts: “Het gaat om investeringen die vaak niet onmiddellijk renderen. Daarom geef ik via Toerisme Vlaanderen gerichte financiële steun.”

Weyts investeert daarom verder in een kwaliteitsvol aanbod aan jeugdverblijven in Vlaanderen en kent dit keer 1.500.000 euro toe aan 73 Vlaamse jeugdverblijven. De uitbaters kunnen met die steun kindvriendelijke, moderniserings- en/of brandveiligheidswerken uitvoeren. Het Turnhoutse jeugdverblijf de Ponyhoeve renoveert zo haar asbestdak, de brandveiligheid wordt geoptimaliseerd en de keuken, de slaapkamers en het sanitair krijgen een nieuwe inrichting. Andere voorbeelden zijn het Vormingscentrum ’t Kasteeltje in Wijgmaal dat sterk inzet op brandveiligheid en de huidige brandveiligheidsdetectie vervangt of De Warande in Kortrijk dat een volledig nieuwe speeltuin aanlegt en een snoezelpaleis inricht, waarin kinderen tot rust kunnen komen.

In bijlage vindt u de volledige lijst met alle goedgekeurde subsidieaanvragen, gerangschikt per provincie. U kan ook alles terugvinden op https://www.toerismevlaanderen.be/toerismevoorallensubsidies2019

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is