'Een politicus moet niet meteen gaan schuilen als er wind opsteekt'

Door Ben Weyts op 21 februari 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken, Vlaamse Rand
uplace

Ook als het stormt durft Vlaams minister Ben Weyts buitenkomen. Het project Uplace in Machelen is omstreden, maar Weyts wil de beslissingen van de Vlaamse Regering gerust verdedigen. "We moeten oppassen voor een klimaat waarin ondernemers als vijand worden gezien". 

Na tal van adviezen, vergunningen en experts zet de Vlaamse Regering opnieuw stappen vooruit in het dossier Uplace. De ontwikkeling in Machelen krijgt veel kritiek, maar Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts countert die kritiek inhoudelijk. In een gesprek met de krant Het Nieuwsblad verdedigt Weyts Uplace als een project dat nieuw economisch perspectief kan geven aan een verloederde regio. Hij weerlegt de bestaande kritiek en nodigt alle opposanten uit om beschuldigingen rond partijdigheid hard te maken met concrete bewijzen. 

Volgens critici heeft Bart Verhaeghe, CEO van Uplace en voorzitter van Club Brugge, de Vlaamse regering in zijn achterzak. "Komaan", reageert Weyts. "Ik ben een liefhebber van voetbal. Dan weet je dus dat ik voor Anderlecht supporter. Ik hoop dat Bart Verhaeghe meer afweet van winkelcomplexen dan van voetbal".

Het interview in de weekendeditie van Het Nieuwsblad had ook nog aandacht voor de budgettaire besprekingen binnen de Vlaamse Regering, Dagen Zonder Vlees en een eventuele opvolger voor N-VA-voorzitter Bart De Wever. 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is