Ecotunnels maken het verkeer veiliger voor mens én voor dier

Door Ben Weyts op 12 oktober 2015, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn, Mobiliteit en Openbare Werken, Vlaamse Rand
zoniënwoud

De wegen die door het Zoniënwoud lopen worden veiliger voor mens en voor dier. Marters, vossen en dassen kunnen voortaan onder de Brusselse Ring door kruipen via drie pas geboorde ecotunnels. Chauffeurs zullen zo veel minder dieren voor hun wielen zien opduiken. Vlaams minister van Dierenwelzijn en Mobiliteit Ben Weyts: "Hier word ik blij van, als inwonder van de Vlaamse Rand, als minister van Mobiliteit en als dierenvriend".

Het Zoniënwoud, de groene long van Brussel en de Rand en de leefomgeving van vele dieren, wordt doorkliefd door de drukke Brusselse Ring. Met speciaal ingerichte ecotunnels wil men de leefgebieden van bedreigde soorten in het bos opnieuw verbinden en gevaarlijke verkeerssituaties voorkomen. Er zijn nu 3 nieuwe ecotunnels aangelegd. Er worden bovendien 18 tunnels gerenoveerd. "Dit is van levensbelang voor dieren”, verduidelijkt minister van Dierenwelzijn en Mobiliteit Ben Weyts.

De tunnels zijn nog maar het begin. In de lente van 2016 start de bouw van een ecoduct van maar liefst 60 meter over de Ring. Om de dieren te stimuleren om de tunnels en bruggen te nemen komt er ook een 25 kilometer lange omheining. Zo worden dieren als vanzelf richting de tunnels geleid. 

Bekijk de reportage van Ring-TV hier.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is