'De Savanne' is superupgrade voor de ZOO van Antwerpen

Door Ben Weyts op 23 juni 2016, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn, Toerisme

Vlaams minister van Toerisme en Dierenwelzijn Ben Weyts heeft de Savanne, de nieuwe uitbreiding van de Antwerpse ZOO, officieel ingehuldigd. In de Savanne krijgen een kudde Kaapse buffels hun nieuwe thuis. Ze krijgen het gezelschap van 250 vogels. Net zoals in de natuur leven de dieren samen. "Dit is een superupgrade voor de ZOO", zegt Weyts. "Supergoed voor het toerisme én het dierenwelzijn". 

De Antwerpse ZOO is meer dan ooit een fantastische toeristische trekpleister. In de Savanne kan je van dichtbij kennis maken met prachtige dieren.  Een nieuw restaurant met panoramisch zicht op de Savanne en twee speeltuinen maken van de nieuwste uitbreiding een echt upgrade. De prachtige, historische architectuur wordt bewaard door het integreren van het Neushoorngebouw als woonst voor de vogels.

Vlaanderen heeft miljoenen euro's geïnvesteerd om de uitbreiding van de ZOO in het hart van de Stad mogelijk te maken. 31 verkrotte huisjes gingen tegen de grond, om de ZOO met 1,5 hectare te laten groeien. Veel extra leefruimte voor dieren en nieuwe verblijven die nog beter inspelen op de noden en verlangens van de bewoners. De Zoo ontvangt nu al een miljoen bezoekers per jaar - dat aantal kan nu nog verder groeien. 

De buffels kunnen zich naast de zandvlakten ook uitleven in hun modderpoel. Tussen de buffels vliegen er binnenkort ook zo’n 250 vogels rond. De volledige biotoop is overkoepeld met een net op een hoogte tot 17 meter. In de toekomst scheren kapgieren over je hoofd. Zwarte ibissen, Afrikaanse lepelaars en abdimooievaars strekken hun stelten. Verschillende toerako’s en glansspreeuwen zorgen voor kleur op de Savanne. Helmparelhoenders scharrelen in grote groep rond bij de buffels. Fluiteenden, guinea- en olijfduiven zorgen samen met senegaltortels voor gekoer en gespetter.

Bekijk het verslag van ATV hier.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is