Avonturenberg Beringen is speelparadijs en toeristische trekpleister

Door Ben Weyts op 9 september 2016, over deze onderwerpen: Toerisme

Vlaams Minister van Toerisme Ben Weyts heeft de Avonturenberg op be-MINE officieel geopend. Deze nieuwe topattractie kan vele duizenden bezoekers naar Limburg en naar Beringen lokken, wat goed is voor de (lokale) economie. De Vlaamse overheid heeft via Toerisme Vlaanderen 1 miljoen euro geïnvesteerd in dit speelparadijs. "Echt speelplezier voor jong en een beetje oud", lacht Weyts.

De Avonturenberg is een unieke attractie. Een oude mijnterril is een speellandschap geworden, met een palenwoud van 1.600 houten palen; de drager van het speellandschap, met een avontuurlijk dwaal- en speelparcours, klimnetten, speeltouwen, schommels en hangmatten, een labyrint, kruiptunnels, klimvlakken met klimgrepen en klimtouwen tot reuzentrappen en een glijbaan met een lengte van ruim 20 meter. .

De Avonturenberg maakt deel uit van het toeristisch recreatief project be-MINE, dat een herbestemming geeft aan de beschermde koolmijnsite van Beringen, de grootste industrieel archeologische site in Vlaanderen. Het project heeft een kostprijs van 1,6 miljoen euro en wordt voor 1,0 miljoen euro gesubsidieerd door Toerisme Vlaanderen in het kader van SALK-programma.

“Dit is een gerichte investering om het toerisme in Limburg verder te versterken”, zegt minister Weyts. “Vlaanderen is een familievriendelijke bestemming, waar ook voor kinderen veel te beleven is. Het unieke palenwoud op be-MINE zal vele duizenden toeristen verleiden tot een bezoekje aan Beringen. Elke bezoeker is een extra sponsor voor de lokale economie”.

De Avonturenberg is alle dagen gratis toegankelijk, een half uur voor zonsopgang tot een half uur na zonsondergang. Meer informatie: Toerisme Beringen – inkomgebouw be-MINE, Koolmijnlaan 203, 3582 Beringen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is