9 miljoen extra voor 1ste fietsbrug over Ring rond Brussel

Door Ben Weyts op 6 mei 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken, Vlaamse Rand

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts maakt 9 miljoen euro extra vrij om het sluitstuk van de HST-fietsroute Leuven-Brussel versneld te realiseren. Concreet wordt de fietsroute verlengd van Zaventem tot Diegem en komt er voor het eerst een fietsbrug over de Ring rond Brussel. “Pendelaars krijgen een ijzersterk, snel en comfortabel alternatief voor de file”, zegt Weyts. In 2017 gaat de schop in de grond.

De HST-fietsroute, die het traject van de hogesnelheidstrein tussen Leuven en Brussel volgt, mist tot op vandaag een sluitstuk over de Ring. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wil fietsers vlot, veilig en snel laten doorrijden tot in het Brussels Gewest.

Weyts maakt nu 9 miljoen euro extra vrij om prioritair en versneld werk te maken van een verlenging van de HST-route tussen Zaventem en Diegem, inclusief de eerste fietsbrug over de Ring rond Brussel. “Ik wil de kroon op het werk van de HST-fietsroute zetten”, zegt Weyts. “Hoe sneller dat kan, hoe beter”. 

Deze investering is een onderdeel van de 80 “fietsostrades” in Vlaanderen waarop Weyts inzet op voor het woon-werkverkeer.  Het nieuwe stuk fietssnelweg tussen Zaventem en Diegem heeft dan ook heel wat aftakkingen om de talrijke bedrijventerreinen rond de luchthaven te bedienen. Zo krijgen heel wat bedrijven die vandaag alleen met de auto bereikbaar zijn een goeie ontsluiting met de fiets.

“Ik wil Vlamingen verleiden om de auto wat vaker te ruilen voor de fiets. Daarom investeer ik gericht in kwalitatieve fietsinfrastructuur die het verschil maakt”, zegt Weyts. De bijkomende investering van 9 miljoen euro komt bovenop de 5 miljoen euro die al voorzien was. Die extra middelen put Weyts uit het Financieringsfonds Eenmalige Uitgaven (FFEU). De aanbesteding van de werken moet nog dit jaar gebeuren. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is