5,3 miljoen euro voor nieuwe fietsinfrastructuur

Door Ben Weyts op 7 oktober 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit en Openbare Werken

33 fietsinfrastructuurprojecten verspreid over  Vlaanderen krijgen samen zo’n 5,3 miljoen euro subsidie. “Ik wil de Vlamingen verleiden om hun auto vaker te ruilen voor de fiets”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. “Snelle en comfortabele verbindingen in combinatie met bijvoorbeeld de elektrische fiets maken woon-werkverkeer per fiets haalbaar voor veel mensen”. Vlaanderen subsidieert 40% van de totale investeringskost en de lokale besturen en provincies het resterende gedeelte.

Vlaams minister Weyts wil de Vlamingen stimuleren om in het woon-werkverkeer de auto vaker te laten staan en te kiezen voor een volwaardig alternatief. “Snelle en comfortabele verbindingen in combinatie met bijvoorbeeld de elektrische fiets maken woon-werkverkeer per fiets haalbaar voor veel mensen”, zegt Weyts. “Net om dat te stimuleren trachten we maximaal te zorgen voor vlotte en veilige infrastructuur.”

De Vlaamse overheid financiert 40% van de totale investeringskost. Het resterende bedrag wordt door de provincie en/of de gemeenten bijgepast.

Concreet maakt Weyts binnen het Fietsfonds € 2.105.782,82 vrij voor 33 fietsinfrastructuurprojecten langs Vlaamse wegen. Weyts investeert in acht West-Vlaamse fietspaden, negen projecten in Vlaams-Brabant en vijf fietspaden in Antwerpen. In Oost-Vlaanderen verleidt hij de Vlamingen met elf fietsprojecten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is