280.000 euro voor toerisme op maat van alle Vlamingen

Door Ben Weyts op 15 december 2016, over deze onderwerpen: Toerisme

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts gaat via Toerisme Vlaanderen € 280.000 investeren in vernieuwende vormen van toerisme op maat. Zo komt er voor het eerst financiële steun voor ondernemers en organisaties die innovatieve oplossingen zoeken voor vakantiegangers met speciale noden. “Iedere Vlaming moet kunnen genieten van vakantie”, zegt minister Ben Weyts. 

Veel Vlamingen staan voor grote uitdagingen als ze op vakantie willen gaan. Het kan gaan om een financiële uitdaging, maar bijvoorbeeld ook om een gezondheidsuitdaging (zoals vakantiegangers met een specifieke (voedsel)allergie) of een zorguitdaging (zoals jongeren die een reis willen maken met hun grootouders, die aangepaste zorg nodig hebben).

Er bestaat voor hen al toerisme op maat, maar het aanbod is te weinig bekend en moet ook nog verder uitgebreid worden.

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts wil meer vakantiegangers met een uitdaging in contact brengen met toerisme op maat. Hij rolt daarom ‘Vakantieschakel’ uit: een platform waar vakantiegangers in contact kunnen komen met 600 toeristische aanbieders en 1600 sociale organisaties. Uit een proefproject blijkt dat 75% van de vakantiegangers via Vakantieschakel een doorverwijzing op maat kan vinden.

Weyts wil het aanbod van toerisme op maat ook uitbreiden. Hij gaat daarom € 280.000 vrijmaken voor nieuwe initiatieven. Iedere partner uit de vakantieketen kan een project indienen: de uitbater van logies, maar ook de sociale organisatie die reizen organiseert of de vervoersmaatschappij die instaat voor het transport. Het is belangrijk dat de investeringen ervoor zorgen dat een uitdaging overwonnen wordt, zodat meer Vlamingen op vakantie kunnen.

“Het gaat om investeringen die meestal niet meteen superrendabel zijn”, weet Weyts. “We doen nu iets extra, zodat die investeringen toch aantrekkelijk worden. Zo kan het aanbod van toerisme in de nabije toekomst nog breder worden. Want iedereen verdient vakantie”.

Toerisme Vlaanderen zal begin volgend jaar de concrete procedure en de criteria voor de voorgestelde projecten vastleggen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is