2,5 miljoen euro voor onze fiets- en wandelnetwerken

Door Ben Weyts op 8 juni 2015

Vlaams minister Ben Weyts investeert via zijn bevoegdheid Mobiliteit al veel in onze fietspaden, en via Toerisme Vlaanderen doet hij daar nu nog eens 2,5 miljoen euro bovenop voor de fiets- en wandelnetwerken. Weyts wil de kwaliteit van de fiets- en wandelnetwerken verbeteren en waar nodig hiaten wegwerken.

Goed onderhouden fiets- en wandelnetwerken zijn een belangrijke troef om buitenlandse toeristen naar onze Vlaamse regio’s te lokken. Wel 40% van de buitenlandse verblijfstoeristen bevestigt dat ze naar de Vlaamse groene regio’s afzakken om er te fietsen. 33% geeft aan dat de wandelmogelijkheden voor hen een belangrijke factor zijn om in de Vlaamse regio’s te vertoeven.

De Vlamingen zelf genieten nog meer van de fiets- en wandelnetwerken: 44% van de Vlamingen fietst en 38% wandelt. Aan de Vlaamse Kust maakt 40% van alle verblijfstoeristen geregeld een wandeling van meer dan een uur.

Redenen genoeg voor Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts om te investeren in de fiets- en wandelnetwerken. Weyts maakt 2,5 miljoen euro vrij voor nieuwe projecten. De bedoeling is om de kwaliteit van de fietsnetwerken te verhogen en de hiaten in (vooral) de wandelnetwerken weg te werken. “We willen met kwaliteitsvolle netwerken ook internationale toeristen warm maken voor een trip naar Vlaanderen, waar het aangenaam fietsen en wandelen is”, zegt Weyts.

Rond de fiets- en wandelnetwerken kan bovendien een levendige toeristische economie bloeien. “Na een stevige tocht op een uitgebouwd fietsnetwerk, stap je van je fiets met flinke dorst. Ook bijvoorbeeld fietsverhuurders of logiesuitbaters kunnen hun voordeel doen bij de verdere uitbouw van de Vlaamse fiets- en wandelnetwerken”, aldus Weyts.

Kandidaten kunnen een subsidieaanvraag indienen tot uiterlijk 15 juli 2015. Ze vinden alle nodige informatie hier

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is