120.000 euro voor onze kustreddingsdiensten

Door Ben Weyts op 23 juli 2019, over deze onderwerpen: Toerisme

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert € 120.000 in onze kustreddingsdiensten. Het IKWV (Intercommunale Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen) staat in voor de veiligheid op de stranden langs de Vlaamse kustlijn. “Onze Vlaamse Kust is vooral tijdens deze warme zomerperiode een zalige vakantiebestemming voor de hele familie”, zegt Weyts. “Veel mensen zoeken afkoeling in zee. Gelukkig zorgen de kustreddingsdiensten voor de veiligheid”.

Wie zijn vakantie doorbrengt aan de Vlaamse Kust, kan rekenen op de kustreddingsdiensten. Onder meer de roodgeel geklede redders staan al jaren in voor de veiligheid aan de Vlaamse Kust. Zij staan steevast paraat om mensen in nood op zee of op strand te helpen.

“De Vlaamse Kust is een gezellige en familievriendelijke vakantiebestemming, mede omdat de kustreddingsdiensten waken over de veiligheid van de strandgangers”, zegt Weyts. Tijdens de maanden juli en augustus zijn alle 82 reddersposten langs de kustlijn dagelijks geopend van 10u30 tot 18u30.

In de eerste helt van juli verdwaalden er 102 kinderen aan de Kust. Dit zijn er beduidend minder dan de eerste twee weken van vorige zomer, toen het onderbroken schitterend strandweer was. “Tijdens de drukke stranddagen kan jouw kind soms aan jouw aandacht ontsnappen. Doe hen een polsbandje om, zodat verloren (klein)kindjes steeds terug herenigd kunnen worden met hun (groot)ouders”, aldus nog de minister.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is