1.2 miljoen voor toegankelijke en kindvriendelijke logies

Door Ben Weyts op 13 augustus 2017, over deze onderwerpen: Toerisme

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen 1.264.216 miljoen euro in de uitbouw van kwalitatief hoogstaand toeristisch infrastructuur voor logies. De uitbaters van 50 vergunde logies krijgen financiële steun om werk te maken van een volledig toegankelijk logies en van kind- en familievriendelijke voorzieningen. Weyts: “Zulke investeringen zijn vaak niet echt rendabel. Net daarom geven we de logies een steuntje in de rug via subsidies”.

Minister Weyts wil Vlaanderen verder uitbouwen en promoten als een kwaliteitsvolle en toegankelijke bestemming, waar iedereen terecht kan voor een deugddoende vakantie. Om het Vlaamse logiesaanbod te versterken, zijn verdere investeringen van de uitbaters nodig. 

Weyts maakt nu ruim 1.2 miljoen euro vrij om de uitbaters een duwtje in de rug te geven. 50 uitbaters van logies verspreid over heel Vlaanderen kunnen rekenen op een extra impuls.

Toegankelijk + Familievriendelijk

Weyts steunt zorgspecifieke investeringen in sanitair, dat ook toegankelijk is voor mensen met een beperking. “Elke Vlaming, ook wie een beperking heeft, moet in eigen land op vakantie kunnen gaan”, vindt Weyts.

Zo investeert vakantiecentrum Hoeve Genemeer in Beringen fors in verbetering van de toegankelijkheid. Het Keizershof hotel in Aalst zorgt met het gesubsidieerde bedrag voor een verbreding van onder andere deuropeningen en gangpaden en een toegankelijke kamer met sanitair.

Een andere focus is kind- en familievriendelijkheid. Weyts wil Vlaanderen op de kaart zetten als aantrekkelijke toeristische bestemming voor families uit de hele wereld. Camperplaatsen en andere kindvriendelijke voorzieningen, die bijvoorbeeld sport en spel op maat van jongeren aanbieden, kunnen daarbij helpen. “Met gerichte investeringen kunnen we een verschil maken”, besluit Weyts.

Hotel The Lodge Heverlee investeert in een nieuwbouw met acht familiekamers. Ook camping Thalassa in Bredene zet in op familievriendelijkheid met de uitbouw van vier toegankelijke familieverblijven. In het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer kunnen kinderen zich al ‘roetsjend’ uitleven op een heus hoogteparcours.

Logiesuitbaters kunnen begin 2018 opnieuw een subsidieaanvraag indienen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is