100ste Ronde internationale smaakmaker voor Vlaanderen vakantieland

Door Ben Weyts op 29 november 2015, over deze onderwerpen: Toerisme
vlaanderen

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts heeft op Brussels Airport het startschot gegeven voor de internationale promotiecampagne die Vlaanderen op de kaart zet als wielerbestemming. "We gaan onze wereldberoemde wielerklassiekers beter vermarkten om wielerfans uit de hele wereld te verleiden tot een bezoekje aan Vlaanderen", zegt Weyts. "We nodigen de wereld uit naar ons wielerland". 

Op 3 april 2016 rijdt de 100ste Ronde van Vlaanderen door het land. Toerisme Vlaanderen, Flanders Classics en Brussels Airport slaan de handen in elkaar om van onze bekendste wielerklassieker het internationale uithangbord voor wielerbestemming Vlaanderen te maken. "We gaan de band tussen Vlaanderen en de koers internationaal dik in de verf zetten", kondigt Weyts aan. 

De Ronde van Vlaanderen is internationaal de meest bekende en meest bekeken wielerwedstrijd van Vlaanderen. Gemiddeld staan 800 000 tot 900 000 toeschouwers langs het parcours, en wereldwijd zien 160 miljoen mensen beelden van de wedstrijd. Ook de economische return tijdens het Ronde-weekend is niet min, met minstens 50 000 overnachtingen en 14 miljoen euro bestedingen.

Een deel van Pier B op Brussels Airport kreeg een Vlaams wielerjasje aangemeten: tot mei 2016 worden alle reizigers uit niet-Schengen-landen er verwelkomd door Vlaanderens Mooiste. Van bij hun aankomst worden bezoekers uit de hele wereld ondergedompeld in het wielrennen. Ongeveer 1,6 miljoen bezoekers zullen het promotieparcours op Brussels Airport passeren tussen december en mei. 

De 100ste Ronde van Vlaanderen heeft nog een verrassing in petto met de ‘Ronde100 Fan Ride’. 100 wielerfanaten zullen op 3 april even voor de profs – dus in de ambiance van de wedstrijd – de laatste 100 km van de Ronde kunnen rijden . Toerisme Vlaanderen bouwt een mediacampagne voor Vlaanderen als wielerbestemming in 12 buitenlandse markten: 28 buitenlanders kunnen een plekje in het Fan-Peloton winnen.   

“Vlaanderen is koers, en koers is Vlaanderen”, zegt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. “Wielerliefhebbers uit binnen- en buitenland kunnen hier het hele jaar genieten van de authentieke Ronde-ervaring. Het parcours ligt er, de routes zijn er, en er is in de voorbije jaren via Toerisme Vlaanderen 3 miljoen euro geïnvesteerd in Vlaanderen als wielerbestemming. We willen de jarige Ronde nu maximaal gebruiken als hefboom om internationale fietstoeristen te verleiden tot een bezoekje aan Vlaanderen”.

Bekijk het verslag van Sporza hier.

Bekijk de reportage van VTM Nieuws hier.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is