1000 vragen maken van Ben Weyts de Vragenkampioen

Door Ben Weyts op 9 april 2015, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn, Mobiliteit en Openbare Werken, Toerisme, Vlaamse Rand
vragen

Minister Ben Weyts mag zich de vragenkampioen van de Vlaamse regering noemen. Geen enkele minister kreeg het voorbije half jaar zo veel schriftelijke vragen van parlementsleden: al meer dan 1.000. Ongeveer één op de vier van alle schriftelijke vragen die gesteld worden aan de Vlaamse Regering belandt op het bureau van minister Weyts. En op zijn achterbank.

Weyts is bevoegd voor Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn. En die brede waaier zorgt voor een stortvloed aan vragen. Exact 1.009 kreeg de N-VA-minister er al sinds oktober, gemiddeld zo'n 40 per week. Dat zijn er 400 meer dan de tweede meest bevraagde minister, Joke Schauvliege - zij kreeg er 637. Liesbeth Homans is derde met 622.

Op het kabinet-Weyts zijn twee medewerkersconstant zoet met het opvolgen van die vragen, maar ook uit Weyts' eigen agenda nemen ze een hele hap: zo'n 4 à 5 uur per week.  Weyts bekijkt de vragen vaak op zijn achterbank, want het is meestal onderweg in de wagen dat Weyts zich erover buigt. 

En dan zijn er naast de schriftelijke ook nog de actuele vragen in de plenaire vergadering en de vragen om uitleg in de verschillende commissies van het parlement. Alleen al in de commissie Mobiliteit en Openbare Werken kreeg Weyts zo 112 mondelinge vragen. Inclusief de andere bevoegdheden komt de minister uit op een totaal van een kleine 200 mondelinge vragen om uitleg. 

Bekijk de reactie van het VIER-programma De Ideale Wereld hier 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is