Compensatiepremie voor dierenpensions

Door Ben Weyts op 1 april 2020, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn

Dierenpensions mogen openblijven tijdens de coronacrisis, maar kunnen tegelijk aanspraak maken op een compensatiepremie van 3.000 euro. “De dierenpensions lijden nu zware verliezen”, beseft Vlaams Dierenminister Weyts. “Nu niemand nog op vakantie gaat, heeft ook niemand vakantieopvang nodig voor zijn huisdier. Deze financiële tegemoetkoming moet voorkomen dat dierenhotels kopje onder gaan”. 

Het federale crisiscentrum heeft beslist dat de 363 erkende dierenhotels in Vlaanderen open mogen blijven, speciaal voor mensen die tijdens de coronacrisis een tijdelijke opvangplek nodig hebben voor hun dier. Denk dan aan mensen die opgenomen moeten worden in het ziekenhuis of nabestaanden die geconfronteerd worden met het overlijden van een naast familielid. 

Dierenpensions kunnen tegelijk aanspraak maken op een compensatiepremie van 3.000 euro, ter compensatie van de verliezen die ze nu lijden. “De dierenpensions zijn sterk afhankelijk van Vlamingen die op vakantie gaan”, zegt Weyts. “De Paasvakantie is traditioneel een belangrijke periode voor de dierenpensions, maar veel klanten hebben door de coronacrisis hun reis én de vakantieopvang voor hun dier geannuleerd”. 

Elk dierenpension dat kampt met een omzetverlies van 60% tussen 14 maart en 30 april kan aanspraak maken op de premie. Weyts: “De dierenhotels doen goed en diervriendelijk werk. Ik hoop dat deze compensatiepremie helpt om deze moeilijke periode door te komen”.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is