€ 5 miljoen voor meer hoger onderwijs in West-Vlaanderen

Door Ben Weyts op 23 december 2019, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert € 5 miljoen in de uitbreiding van het hoger onderwijsaanbod in West-Vlaanderen. Concreet mikt de minister op master-na-master-opleidingen en postgraduaten die toegespitst zijn op technologie. Het universitaire aanbod kan ook uitbreiden door de voltooiing van economische opleidingen, zoals handelswetenschappen en TEW. Dankzij deze investering kunnen de nieuwe opleidingen mogelijk al in 2021 van start. “Ik wil dat elke West-Vlaamse jongere zijn talenten maximaal kan ontwikkelen”, zegt Weyts.

De participatiegraad van het hoger onderwijs ligt in West-Vlaanderen lager dan in de meeste andere Vlaamse provincies. Minder West-Vlaamse jongeren volgen hoger onderwijs en de West-Vlaamse jongeren die dat wél doen, trekken in veel gevallen naar andere provincies. “Ook de West-Vlaamse jongeren moeten hun talenten volop kunnen ontwikkelen”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Niet iedereen heeft daar hoger onderwijs voor nodig, maar ik wil de participatiegraad in West-Vlaanderen wel optrekken”.

Weyts investeert nu € 5 miljoen in de uitbreiding van het hoger onderwijsaanbod in West-Vlaanderen. Concreet mikt de minister op master-na-master-opleidingen en postgraduaten die toegespitst zijn op technologie. Het universitaire aanbod in West-Vlaanderen kan voor de minister ook uitbreiden door de voltooiing van economische opleidingen, zoals handelswetenschappen en TEW. De hoger onderwijsinstellingen die actief zijn in West-Vlaanderen – KULeuven, UGent, Vives en HoWest – zullen nu in de schoot van het overlegplatform TUA West een gezamenlijk actieplan opstellen.

Dankzij deze investering kunnen de nieuwe opleidingen mogelijk al van start gaan in het academiejaar 2021-2022. Anders wordt het academiejaar 2022-2023.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is