Vlaanderen investeert € 5 miljoen in sportinfrastructuur

Door Ben Weyts op 3 juli 2020, over deze onderwerpen: Sport

Vlaams minister van Sport Ben Weyts kent dit jaar € 5 miljoen investeringssteun toe aan 10 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten verspreid over Vlaanderen. Jaarlijks zullen zo’n 800.000 sportende Vlamingen in deze comfortabele en hedendaagse infrastructuur hun sport kunnen beoefenen. Het gaat om zowel nieuwbouw- of uitbreidingsprojecten als om renovaties. “We trekken de investeringen in sportinfrastructuur gestaag op”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “Doel is om méér en beter te kunnen sporten, in de breedte en in de diepte.”

De afgelopen vijf jaar investeerde Vlaanderen maar liefst € 125 miljoen in sportinfrastructuur. Die investering was ook nodig, want vele sporthallen, sportcomplexen of zwembaden waren verouderd. Een jaarlijkse oproep naar private en publieke partners maakt dat we dit jaar zo’n € 5 miljoen kunnen subsidiëren aan 10 projecten.

Vlaanderen investeert deze regeerperiode 75 miljoen euro in bovenlokale sportinfrastructuur. Ze subsidieert maximaal 30% van de totale investeringskost met een maximum van 1.25 miljoen euro per project. De projecten zijn heel divers en gaan van de bouw van een klimhal naar Olympische normen, de uitbreiding van een schietstand, de bouw van een nieuw schaatscomplex tot een volledig nieuw tenniscomplex met onder meer padelterreinen.

In Stabroek kan men starten aan de bouw van een gymnastiekhal met danszaal. Het KTA Brugge kan met de subsidie haar atletiekinfrastructuur en het kunstgrasveld renoveren en er komt een powerhill. In Gits kan het Boxing team de langverwachte bokshal realiseren, die niet enkel als trainingsinfrastructuur, maar ook als locatie voor de organisatie van boksevenementen kan dienen. 

“We blijven gericht investeren en zetten de inhaalbeweging in sportinfrastructuur verder”, zegt Weyts. “Sport moet toegankelijk zijn voor iedereen.”

Dankzij extra budgetten lanceren we vanaf volgend jaar twee subsidieoproepen. Kandidaten zullen dus op twee momenten in het jaar een aanvraag kunnen indienen: eind maart en eind september.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is