Protocol voor de organisatie van voetbalwedstrijden in 1A en 1B

Door Ben Weyts op 24 augustus 2020, over deze onderwerpen: Sport

Vlaams minister van Sport Ben Weyts heeft met onder meer de Proleague een protocol uitgewerkt voor de organisatie van voetbalwedstrijden in 1A en 1B met mogelijks meer publiek dan de vooropgestelde 400 mensen. Concreet beschrijft het protocol welke procedure moet gevolgd worden en welke maatregelen zeker moeten vervat zitten in de aanvraag van de clubs. Vermits elke club verschilt, net als elk stadion en de omgeving errond, moet elke club apart een aanvraag richten tot het lokaal bestuur dat vervolgens een voorstel doet richting de bevoegde sportminister. Deze beslist op grond van onder andere een advies van een viroloog. “Als ik als sportminister kansen zie om sportactiviteiten op een veilige manier te organiseren, dan grijp ik die kans en werk ik een regeling uit”, zegt Weyts. “Deze regeling kan ook doorgetrokken worden voor andere sportactiviteiten”.

Concreet wordt aangegeven dat wachtrijen uit den boze zijn, elke bubbel moet 1,5 m afstand houden van de andere, aparte tijdvakken voor in- en uitstroom, specifieke signalisatie, mondmaskerplicht, ontsmettingsmiddelen over gratis ter beschikking, maximum 400 mensen per afgesloten compartiment enzovoort.

“Het zal niet zijn zoals het was voor corona. Daarvoor gelden er te veel veiligheidsmaatregelen en beperkingen”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “Maar met dit kader kunnen we langzaamaan de draad opnieuw opnemen. Grote sportieve evenementen zoals voetbalwedstrijden brengen mensen samen, geven kleur aan het leven, zetten aan tot sporten…  Ook in andere landen worden inspanningen gedaan om opnieuw evenementen met publiek te organiseren. Als wij achterblijven, dan roepen we onszelf uit tot de voornaamste broeihaard van corona. Als we willen dat de Vlamingen gemotiveerd blijven om zich goed te houden aan de vele maatregelen, dan moeten we ook positieve perspectieven bieden.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is