Groepsaankopen voor meer buitensport

Door Ben Weyts op 31 mei 2021, over deze onderwerpen: Sport

Vlaams minister van Sport Ben Weyts maakt het voor lokale besturen en sportclubs makkelijker én goedkoper om te investeren in buitensportinfrastructuur. Hij zorgt er voor dat lokale besturen en sportclubs kunnen intekenen op Vlaanderenbrede groepsaankopen, voor onder meer fitnesstoestellen en beweegbanken. “Deze groepsaankopen maken het zeker voor de lokale besturen moeilijker om ‘nee’ te zeggen tegen investeringen in buitensportinfrastructuur – en veel makkelijker om ‘ja’ te zeggen”, zegt Weyts.

Sinds de coronacrisis zijn de enorme voordelen van kwalitatieve buitensportinfrastructuur duidelijker dan ooit. Veel lokale besturen en sportclubs beseffen dat dit hét moment is om te investeren in meer buitensportmogelijkheden. Deze investeringen gaan echter vaak gepaard met heel wat administratieve rompslomp en ook het kostenplaatje kan een drempel zijn voor veel lokale besturen en sportclubs. Vlaams minister van Sport Ben Weyts introduceerde daarom een systeem van Vlaanderenbrede groepsaankopen in de sportwereld. Zo kunnen lokale besturen en sportclubs inkopen aan een lager tarief, zonder dat ze zich zorgen moeten maken over wettelijke of technische vereisten. Sport Vlaanderen staat in voor de kwaliteit.

Weyts breidt het systeem van de sportieve groepsaankopen nu uit met 6 nieuwe buitensportmogelijkheden. Zo zullen lokale besturen en sportclubs deze zomer via raamcontracten onder meer outdoorfitnesstoestellen, beweegbanken en een callisthenics park kunnen bestellen. Er komt ook een groepsaankoop van reanimatiemateriaal, zoals een AED-toestel. Deelnemen aan deze groepsaankopen betekent minder werk, minder zorgen én minder kosten voor de lokale besturen en de sportclubs.

“Sinds begin mei hebben al meer dan 200 organisaties interesse getoond voor de groepsaankopen van onder meer Finse pistes, beachterreinen en kunstgrasvelden. Nu breiden we het systeem uit om nog meer lokale besturen en sportclubs warm te maken”, zegt Weyts. “Met de zomer in het vooruitzicht is er geen beter moment om nu te kiezen voor meer en betere buitensportinfrastructuur. Zo kunnen we nog meer Vlamingen in hun eigen buurt mogelijkheden geven om veilig en gezond te sporten.”

Deze groepsaankopen maken deel uit van de ‘Sportspurt’: een investeringsimpuls van € 185 miljoen voor meer en kwaliteitsvolle sportinfrastructuur.

Alle info omtrent alle groepsaankopen vind je terug op www.sportspurt.vlaanderen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is